Personvernerklæring for KZ Handels AS

Denne personvernerklæringen ble publisert 04 juli 2018.

 

KZ Handels AS er opptatte av å beskytte og respektere personvernet ditt i samsvar med EU´s personvernforordning (General Data Protection Regulation, GDPR). Denne personvernerklæringen forklarer hvorfor og når vi samler inn personopplysninger, hvordan vi bruker dem, og hvordan vi ivaretar opplysningenes sikkerhet. Personvernerklæringen gjelder bruken av produktene våre og aktiviteter knyttet til salg, markedsføring og fakturering av produkter.

Hvem er vi? 

KZ Handels AS er en bedrift som spesialiserer seg på VA-utstyr. Bedriften holder til på Tofte, Hurum.

Vår registrerte kontoradresse er Østre strandvei 52, 3482 Tofte.

 

Når samler vi inn personopplysninger om deg?

  • Når du bruker og/eller kjøper produktene våre.
  • Når du kommuniserer med oss personlig, gjennom mail, via telefon, i sosiale medier, eller via websidene våre.
  • Vi kan samle inn personopplysninger hvis de anses å være av berettiget interesse, og hvis denne interessen ikke overstiges av dine personverninteresser. Før dataene samles inn, foretar vi en vurdering for å forsikre oss om at det er etablert en gjensidig interesse mellom deg og KZ Handels AS.

Hvorfor samler vi inn og bruker personopplysninger?

Vi samler inn og bruker personopplysninger for å utføre direktesalg, direkte markedsføring og kundeservice. Vi samler også inn opplysninger om leverandører, partnere og personer som søker jobb eller arbeider i selskapet vårt.

Vi kan bruke opplysningene dine til disse formål:

  • Sende deg markedsføringskommunikasjon som du har bedt om. Dette kan være informasjon om produktene og tjenestene våre, invitasjoner, og aktiviteter. Denne kommunikasjonen er abonnementsbasert og krever at du har samtykket til å motta den.
  • Sende deg informasjon om produktene som du har kjøpt fra oss.
  • Utføre direktesalgsaktiviteter hvis det er etablert en berettiget og gjensidig interesse.
  • Gi deg informasjon om et arrangement du har meldt deg på, for eksempel om agenda og sted.
  • Svare på et «Kontakt meg»-skjema du har fylt ut på KZ Handels sine websider.
  • Følge opp innkommende forespørsler (e-post, eller telefonsamtaler).
  • Utføre kontraktsmessige forpliktelser som ordrebekreftelse, produktdetaljer, faktura, påminnelser og lignende.
  • Varsle deg om avbrudd i tjenestene våre (systemmeldinger).
  • Kontakte deg for å utføre undersøkelser om hva du mener om produktene våre.

Vår hjemmel for å samle inn personopplysninger

Innsamling av personopplysninger basert på samtykke.  

Vi samler inn samtykkebaserte personopplysninger ved hjelp av samtykkeskjemaer som lagrer dokumentasjonen knyttet til samtykket som gis av den enkelte. Individuelle samtykker vil alltid bli lagret og dokumentert i systemene våre.

 

Innsamling av personopplysninger basert på berettiget interesse 

Vi kan bruke personopplysninger hvis det anses å være av berettiget interesse, og hvis personverninteressene til datasubjektene ikke overstiger denne interessen. For å etablere hjemmelen for datainnsamlingen foretas det vanligvis en vurdering som identifiserer en gjensidig interesse mellom KZ Handels AS og enkeltpersonen. Denne hjemmelen er knyttet til salgs- og markedsføringsformålene våre. Vi informerer alltid enkeltpersoner om hvilke personvernrettigheter de har, og om formålet med å samle inn personopplysninger.

 

Hvilken type personopplysninger samles inn?

Vi samler inn navn, telefonnummer, stilling og e-postadresse i tillegg til navnet på og kontaktinformasjonen til selskapet du jobber for. Vi kan også samle inn tilbakemeldinger, kommentarer og spørsmål som vi har mottatt fra deg i servicerelatert kommunikasjon og aktiviteter, som møter, telefonsamtaler, dokumenter og e-post.

Hvis du laster opp bilder eller videoer, legger ut innlegg eller kommentarer osv. på Facebook-siden, kan informasjonen leses av alle som har tilgang til denne siden, og brukes til formål som verken KZ Handels AS eller du har kontroll over. Dermed har KZ Handels AS ikke noe ansvar for informasjon du sender til facebook-siden.

KZ Handels AS samler ikke inn sensitive personopplysninger.

Hvor lenge tar vi vare på personopplysninger? 

Vi lagrer innsamlede personopplysninger så lenge vi mener det er nødvendig for å oppfylle formålet med innsamlingen. Samtidig vurderer vi behovet for å svare på forespørsler fra deg eller løse mulige problemer, overholde lovfestede krav under gjeldende lovgivning og behandle lovfestede krav/klager. I tillegg tar vi beskyttelsesformål i betraktning.

Dette betyr at vi kan oppbevare personopplysningene dine i en rimelig periode etter din siste samhandling med oss. Når personopplysningene som vi har samlet inn, ikke lenger er nødvendige, sletter vi dem på en sikker måte.

 

Sikkerhet:

Informasjonen vi lagrer er sikret på egne servere gjennom Hatteland Solutions’, samt sikret av SuperOffice sin skyløsning.

 

Rettigheter til egne personopplysninger

Du har følgende rettigheter til personopplysningene dine:

  • Rett til å be om en kopi av personopplysningene som KZ Handels AS har om deg.
  • Rett til å be KZ Handels AS korrigere personopplysningene hvis de er unøyaktige eller utdaterte.
  • Rett til å be om at personopplysningene slettes når det ikke lenger er nødvendig for KZ Handels å oppbevare slik data.
  • Rett til når som helst å trekke tilbake et samtykke til at vi kan behandle personopplysningene dine. Sett at du for eksempel har samtykket til å motta digital markedsføringskommunikasjon:
  • Hvis du ønsker å trekke tilbake dette samtykket, kan du bruke koblingen til å administrere abonnementene som inngår i kommunikasjonen. Merk at du fortsatt kan motta systemmeldinger og administrativ kommunikasjon, som ordrebekreftelser, systemmeldinger, fra KZ Handels AS.
  • Rett til å be om at KZ Handels AS gir deg personopplysningene dine og om mulig videresender disse opplysningene direkte (i et overførbart format) til en annen dataansvarlig når behandlingen er samtykke- eller kontraktsbasert.
  • Rett til å be om at ytterligere databehandling begrenses dersom det har oppstått en tvist om nøyaktigheten eller behandlingen av personopplysningene dine.
  • Rett til å motsette deg behandlingen av personopplysninger dersom databehandlingen er basert på berettiget interesse og/eller direkte markedsføring.

Alle spørsmål om personvernrettigheter skal sendes til helene@kzhandels.no

 

Bruken av informasjonskapsler og nettvarder

Vi bruker informasjonskapsler og nettvarder til å samle inn informasjon mens du navigerer på selskapets websider (websidens navigasjonsinformasjon). Denne informasjonen omfatter standardinformasjon fra nettleseren din, som nettlesertype og nettleserspråk, IP-adresse (Internett-protokoll) og handlingene du utfører på selskapets websider, som websidene du ser på og koblingene du klikker på.

Informasjonen brukes til å få websidene til å fungere mer effektivt, samt til å gi eierne av siden forretnings- og markedsføringsinformasjon. Vi samler også inn informasjon om operativsystem, refererende side, banen gjennom webområdet, osv. Formålet er å forstå hvordan besøkende bruker et webområde. Informasjonskapsler og lignende teknologi hjelper oss til å skreddersy webområdet etter dine personlige behov samt til å oppdage og forebygge sikkerhetstrusler og misbruk. Hvis informasjonskapsler og nettvarder brukes alene, vil de ikke identifisere deg personlig.

 

Deler vi opplysningene dine med noen?

Vi verken deler, selger, leier eller utveksler opplysningene dine med tredjeparter uten ditt samtykke, med unntak av det som beskrives nedenfor.

 

Tredjeparts produktleverandører som vi samarbeider med: 

Vi samarbeider med ulike tredjeparts produktleverandører. Når du spør om eller kjøper ett eller flere av disse produktene, vil den aktuelle produktleverandøren bruke opplysningene dine til å gi deg informasjon og utføre forpliktelsene som følger av kontrakter du har inngått med dem. I enkelte tilfeller vil disse produktleverandørene opptre som databehandlere av opplysningene dine, og derfor råder vi deg til å lese deres retningslinjer for personvern og signere en databehandlingsavtale. Disse tredjeparts produktleverandørene deler opplysningene dine med oss, og vi bruker disse opplysningene i samsvar med denne personvernerklæringen.

 

Hvis lovpålagt: 

Vi offentliggjør personopplysningene dine dersom det er pålagt ved lov, eller dersom vi som selskap med rimelighet mener at denne offentliggjøringen er nødvendig for å beskytte selskapets rettigheter og/eller for å overholde krav i forbindelse med en rettssak eller rettskjennelse. Vi vil imidlertid gjøre det vi kan for å sikre at personvernrettighetene fortsatt beskyttes.

 

 

Endringer i denne personvernerklæringen

KZ Handels AS forbeholder seg retten til når som helst å endre denne personvernerklæringen. Den gjeldende versjonen vil alltid være tilgjengelige på websidene våre. Vi oppfordrer deg til å sjekke personvernerklæringen fra tid til annen for å forsikre deg om at du er fornøyd med eventuelle endringer.

Hvis vi gjør endringer som endrer personvernpraksisen betydelig, varsler vi deg på e-post eller ved å legge ut en melding på websidene våre før endringen trer i kraft.

 

Retten til å registrere en klage hos en tilsynsmyndighet

Hvis du er misfornøyd med måten personopplysningene dine er behandlet på, kan du i første omgang kontakte helene@kzhandels.no

Hvis du fortsatt er misfornøyd, har du rett til å henvende deg direkte til de nasjonale tilsynsmyndighetene for å få en avgjørelse. Tilsynsmyndighetene kan kontaktes på:

  • Norge: 
Datatilsynet

www.datatilsynet.no