Vannautomat

Vannautomat – en automat som løser mange problemer

Arild Aune med vannautomaten i container
Arild Aune med vannautomaten i container

Asker kommune var for 3 år siden i kontakt med KZ Handels AB i Sverige på en studietur for å se på produktene for brutt vannspeil. Det de kom hjem med var i stedet en vannautomat, som står plassert i Asker kommune tilgjengelig for alle kundene.

Vannautomat – hva er det egentlig?

KZ Vannautomat kontrollboks
KZ Vannautomat kontrollboks

Denne automaten kan fås innebygd eller i brønn og er et nytt produkt i Norge som mange har savnet.

 

Systemet består av ett elektronisk kontrollskap som identifiserer brukeren og mykstarter og mykstopper vannleveransen. Etter avsluttet tanking sendes informasjonen om mengde, pris og klokkeslett til kontrollprogrammet som eksporterer dette videre til kommunens faktureringssystem for vannmålere – fult integrert med det eksisterende systemet.

Grunnen til at Asker kommune kom hjem med en vannautomat

”Det var litt tilfeldig. Vi dro til Sverige for egentlig å se på brutt vannspeil, men vi ble vist vannautomaten og ble så imponerte at vi valgte å kjøpe dette i stedet, den løste så mange problemer på en gang. Det var tre grunner for at vi gikk til innkjøp av en slik løsning. Nr 1 var for å ha kontroll over tapping tankbiler gjør fra det offentlige nett, slik at vi kunne registrere dette riktig og få ned svinn. Nr 2 så ønsket en tilbakestrømningssikring som forhindrer forurensing på nettet vårt, og nr 3, vi ønsket en sikring mot trykkslag på nettet vårt som kan føre til lekkasjer, og alle disse tingene løser en vannautomat”, sier Arild Aune

Fordelene med en vannautomat

Asker kommune ser fordeler for både kundene sine og for kommunen. Asker kommune, har sammen med andre faktorer, fått bedre kontroll på tappingene som skjer, vannlekkasje prosenten har gått ned, de får registrert vannforbruket som forbruk og ikke svinn og de får færre telefoner fra innbyggere som klager på brunt vann på grunn av styrttappinger.

”Kundene våres er veldig fornøyde at de endelig har et lovlig sted å tappe, slik at de slipper å føle seg som skurker når de tapper vann brannhydranter og de er sikre på at tappingen ikke ender med lekkasjer, eller brunt vann ut til forbrukerne”, sier Aune.

En annen fordel med vannautomaten og web programmet som registrere tappingene, er man kan fakturere kundene for forbruket. Det er en enkelt eksport funksjon i web programmet til kommunenes faktureringssystem. Asker kommune har valgt å ikke fakturere kundene sine, men de ser på å gjøre dette på sikt. ”Det er noe som kommer, for alle skal bidra med å betale for vannet som blir brukt”, forteller Aune.

Vannautomaten leveres etter ditt ønske

Du kan enten velge å få den ferdig levert i brønn eller innebygd, med vanlig elektrisitet eller solceller. Asker kommune gikk for den innebygde løsningen, men i en container. ”Vi valgte å ha den i en container fordi vi kunne få den ferdig levert slik og vi ønsket å ha muligheter til å kunne flytte rundt på den og plassere den forskjellige steder etter behov. Vi er veldig fornøyde med denne løsningen, da det var prisgunstig, fleksibilitet trygg og god løsning. Vi ønsker å ha flere vannautomater i vår kommune”, forteller Aune

Driftssikker

Asker kommune har siden de monterte den for 3 år siden aldri hatt noen problemer. Arild Aune påpeker at da de fikk vannautomaten var den lagd for svenske forhold der de har mindre trykk, så litt modifisering måtte til for å få enda mykere start og stopp, men dette gjorde KZ Handels raskt og enkelt, kostnadsfritt.

KZ Handels AS

KZ Handels AS som holder til på Tofte leverer nå vannautomater og slamautomater. På grunn av økt interesse for disse produktene, startet KZ Handels AS opp i Norge 1. Oktober 2016. «Vi skal være en spesialleverandør innen for VA-produkter og sørge for at kundene får de beste produktene for å løse sine utfordringer», sier daglig leder Morten Grannes.

About Us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean ac lorem pretium, laoreet enim at, malesuada elit.

Categories

Tags

Det er ikke noe innhold på vise her ennå.

Social Links