KZ Ventilrobot

Hydraulisk ventilrobot

Ventilrobot

KZ Handels har sammen med Gøteborg VA-Verk utviklet dette hjelpemiddelet som anvendes på daglig basis i de fleste Norske kommuner.

Med et enkelt håndgrep rulles ventilroboten ut av kjøretøyet og man får ett drei-moment til hjelp, som overstiger det man kan få til ved menneskelig kraft.

Arbeidsområdet har en radius på over 2,5 meter bak kjøretøyet. Ettersom drei-momentet er trinnløst regulerbart er det umulig å «overdra» ventiler ved korrekt håndtering.

Med flere hundre solgte enheter under en 10-års periode har denne maskinen bevist at den tåler tøff håndtering.

Arbeidshodet har en rekkevidde  opptil 2,5 meter bak kjøretøyet, noe som innebærer at flere ventiler kan håndteres uten at kjøretøyet trenger å flyttes. Dreihodet er helt vektløst da det er hengt opp i en gassfjær og drei-momentet overføres til kjøretøyet. Dette innebærer at belastning og slitasjeskader i forbindelse med stenging av ventiler minimeres.

Det finnes et stort utvalg av monterings muligheter for å kunne tilpasse maskinene for akkurat deres bedrift. Forskjellige eksempler på montasje er montering på eksisterende kran (HIAB eller tilsvarende), montasje på tilhenger eller på stativ laget for gravemaskin/lastebiler.

KZ Ventilrobot for fjernvarme er i prinsippet den samme som den vi leverte over 1500 eksemplarer av til VA-verk i Sverige og Norden øvrig. Men vi har modifisert den for bedre funksjon på kuleventiler. Denne ventilroboten har samme vrimoment, men takket være en spesialtilpasset gir-adapter som plasseres over ventilen oppnår man lengre gangtid. Dette medfører større presisjon og langsommere stenging og er fordelaktig ved manøvrering av kuleventiler.

Effekt på hydraulikk aggregat: 2200watt
Tilkoblings alternativ: 12-48V DC, 220-440V AC eller kjøretøy hydraulikk
Max arbeidstrykk: 175 bar
Nominellt/max dreiemoment: 630Nm/840Nm
Antall omdreininger/minutt: ca 25 omdreininger/minutt
Lengde – bredde – høyde: 1500 – 250 – 700

1. Hydraulikk aggregat
2. Hydraulikk motor
3. Manøverspak
4. Dreiemoment manometer
5. Manøverarm
6. Dreibart feste med kulelager
7. Ventilhylse
8. Gassdemper
9. Rustfri skinne
10.  Ledd
11. Av/på bryter
12. Elektrisk kabel
13. Hydraulikkslanger

Kontakt oss for mer informasjon

Ring oss på +47 32 99 11 66 eller fyll inn kontaktskjemaet for mer informasjon eller for å avtale et møte